O nas

TEDxCelje je neodvisno organiziran dogodek, ki spada pod TED licenco. V Celju se je prvič odvil 10. novembra 2012, od takrat naprej pa poteka vsako leto. Njegov namen je razširiti prepoznavnost koncepta TED med prebivalci mesta Celje ter povečati prepoznavnost Celja kot mesta, kjer se odvijajo mednarodni dogodki.

Dogodek je primeren za vse, ki so že seznanjeni s konceptom TED in so nad njim navdušeni, prav tako pa za vsem ostalim, ki želijo slišati kaj o zanimivih izkušnjah, zgodbah in idejah najrazličnejših govorcev.
Organizator dogodka TEDxCelje je skupina mladih, ki delujejo kot neprofitno društvo z lastnimi in sponzorskimi sredstvi ter so navdušeni nad konceptom TED-a.

Organizacijska ekipa

Tamara Simončič
Vodja projekta
tamara.simoncic@tedxcelje.com, 041 274 682
Žiga Leskovšek
Program
Matej Delakorda
Program
  Pika Koštomaj
  Promocija
Miša Podpečan
Promocija
Nika Frece
Promocija
Tamara Turnšek
Sponzorstva
  Darja Gračnar
  Sponzorstva
Maja Kreča
Sponzorstva
Denis Džaferović
Vodja logistike
Andrej Kajba
Logistika
Žiga Kramperšek
Internet
Sanja Djorčev
oblikovalka
©2012 TEDxCelje.
Fotografija Celja: Arhiv Zavod Celeia
Celje, Avtor: G. Katič
Neprofitna organizacija TED je namenjena idejam, ki so vredne širjenja. Prva 4-dnevna konferenca v Kaliforniji leta 1984 je združevala ljudi iz treh različnih področij: tehnologije, zabave in oblikovanja (Technology, Entertainment, Design), od takrat naprej pa se obseg razširjanja idej zelo hitro povečuje.

Na konferenci so sodelovala že številna znana imena: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende in bivši britanski premier Gordon Brown.
This independent TEDx event is operated under license from TED.