TEDxCelje na TEDxMaksimirWomen

Vpisano: 4. 12. 2012    \\    Kategorija: Splošno

V soboto, 1. decembra, je del ekipe TEDxCelje obiskal enega izmed govorcev TEDxCelje – Karla Matića. Ni pa bil to navaden obisk Zagreba, ampak udeležba na dogodku TEDxMaksimirWomen, katerega nosilec licence je Karlo.

TEDxWomen so TEDx konference, na katerih so v večini govorke predstavnice nežnejšega spola ali pa je tema oz. sporočilo govora nekako povezana z ženskami. Del TEDxWomen konferenc pa je bila tudi konferenca TEDxMaksimirWomen.

V prvem delu TEDxMaksimirWomen smo spremljali livestreaming neposredno iz Washingtona, kjer je potekala glavna TEDxWomen konferenca. Spremljali smo del konference, katere glavna tema je bila IQ&EQ (med intelektualnim in emocionalnim), v drugem delu pa so z nami ideje v živo delili hrvaški govorci. Nastopili so Marija Rukavina, upraviteljica fundacije Ana Rukavina, Mirna Reinprecht, grafična oblikovalka, Trpimir Vicković, dolgoletni radijski voditelj, in Darinka Jug, kolesarska aktivistka. Celoten program pa je ob spremljavi klavirja popestrila solistka Elma Burnić.

In njihove ideje: fundacija, ki rešuje življenja, moč dizajna za izboljšanje skupnosti, z dobro voljo proti negativnosti in kako nikoli ne smemo obupati in moramo vedno stremeti k svojemu cilju.

Naslednji TEDxMaksimir dogodek bo potekal naslednje leto v spomladanskem času in ekipa TEDxCelje bo vsekakor spet obiskala Zagreb in bila del širjenja idej! 

TEDxMaksimirWoman
TEDxMaksimirWoman
  
Ekipa TEDxCelje tokrat kot obiskovalci
Ekipa TEDxCelje tokrat kot obiskovalci
  

Komentarji

comments powered by Disqus


©2012 TEDxCelje.
Fotografija Celja: Arhiv Zavod Celeia
Celje, Avtor: G. Katič
Neprofitna organizacija TED je namenjena idejam, ki so vredne širjenja. Prva 4-dnevna konferenca v Kaliforniji leta 1984 je združevala ljudi iz treh različnih področij: tehnologije, zabave in oblikovanja (Technology, Entertainment, Design), od takrat naprej pa se obseg razširjanja idej zelo hitro povečuje.

Na konferenci so sodelovala že številna znana imena: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende in bivši britanski premier Gordon Brown.
This independent TEDx event is operated under license from TED.