Drugi govorec na odru TEDxCelje je Miro Župan!

Vpisano: 16. 09. 2014    \\    Kategorija: Splošno

Drugi govorec na "TEDxCelje-Pristno." bo Miro Župan, bivši policist, ki je veliko prepotoval in nekaj časa preživel med drugim v samostanu, mafijski bratovščini in zaporu.

Trenutno živi mirno družinsko življenje, se ukvarja s pridelavo bio prehrane za lokalni trg ter ima občasna predavanja o duhovnosti in modrosti življenja, izvaja tudi meditacijo.

Duhovnost ga spremlja že desetletja na njegovi razburkani življenjski poti, saj je najprej delal kot policist, potem je potoval in živel nekaj časa v Grčiji, Španiji, Avstriji in Italiji. Nekaj časa je prebival v samostanu Hilander na sveti gori Atos, kasneje pa je za nekaj mesecev postal polnopravni član in osebni prijatelj družine, ki je vodila tradicionalno mafijsko bratovščino.

Zaradi konzumiranja prepovedanih drog je bil 11 mesecev v zaporu, kjer je začel voditi delavnice za osebnostno rast, se ukvarjal s hipnozo kot psihoterapijo in še in še.

Torej govorec, ki bo imel veliko za povedati na letošnjem TEDxCelje. 

Miro Župan
Miro Župan

Komentarji

comments powered by Disqus


©2012 TEDxCelje.
Fotografija Celja: Arhiv Zavod Celeia
Celje, Avtor: G. Katič
Neprofitna organizacija TED je namenjena idejam, ki so vredne širjenja. Prva 4-dnevna konferenca v Kaliforniji leta 1984 je združevala ljudi iz treh različnih področij: tehnologije, zabave in oblikovanja (Technology, Entertainment, Design), od takrat naprej pa se obseg razširjanja idej zelo hitro povečuje.

Na konferenci so sodelovala že številna znana imena: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende in bivši britanski premier Gordon Brown.
This independent TEDx event is operated under license from TED.