TEDxCelje 2013


Andraž Tori

Andraž Tori, soustanovitelj podjetja Zemanta in kulturnega centra Kiberpipa, tudi novinar in voditelj, ki je že v srednji šoli dvakrat osvojil bronasto medaljo na Mednarodni olimpijadi v informatiki.

Sašo Hribar

Je slovenski novinar, radijski voditelj in komik. Kot radijski in televizijski ustvarjalec je poznan po oddajah Radio GA-GA in Hri-bar, za ustvarjanje katerih je od RTV Slovenija prejel Ježkovo nagrado.

Matej Špehar

Matej je 15 let delal v tradicionalnih medijih kot urednik, kolumnist in z Viktorjem nagrajeni radijec. Njegova sedanjost pa so družabni mediji, saj se je specializiral za promocijo na Facebooku. Je ustanovitelj digitalne agencije to do - communicate online, ki je že v enem letu postala vodilna slovenska digitalna agencija za poslovno Facebook komunikacijo. Svoje izkušnje dnevno deli tudi z ostalimi, ki se v svet t.i. social marketinga šele spuščajo.

Nathaniel Ware

Študent socialnega podjetništva na Oxfordu. Avstralec. Triatlon, glasba, kuhanje - le nekaj področij, s katerimi se ukvarja. Pri 16 letih je zbral denar za obnovo šole v Mozambiku, pri 19 letih pa ustanovil danes največjo študentsko svetovalnico na svetu.

Alja Isakovič

Geekica, ki noče sprejeti mita, da žensk tehnologija ne zanima in si rada vzame čas za tek v naravi. Prepovedala bi kravate in spodbujala boso hojo, predvsem pa bi rada videla več sodelovanja, izmenjave idej in dobre volje. Dekletom skuša pokazati, da je tehnološki svet lahko izjemno zabaven, zato tudi organizira programerske delavnice za punce Rails Girls.

Alenka Stanič

Dr. Alenka Stanič je izvedenka za zahtevne zaposlitve, ki zadnjih 15 let dela kot svetovalka na kadrovskem področju. Sodeluje predvsem s tujimi podjetji v Sloveniji ter podjetji v Italiji in Avstriji, v zadnjem času pa se posveča tudi področju migracij izobraženih mladih ljudi.

Matevž Petek

Celjan, znan predvsem kot izjemno uspešen deskar prostega sloga, tudi svetovni podprvak v akrobatskih skokih na veliki skakalnici, s strastjo do startupov. Je ustanovitelj aplikacije Povio, ki raje kot z besedo komunicira s sliko, saj jo hitreje in lažje ustvarimo ter ne dopušča jezikovnih ovir.

Mojca Tavčar

Plesalka, ki obvlada jazz balet, orientalske plese, salso in indijski kalsični ples, ukvarja pa se tudi z jogo. Ples kot terapevtsko sredstvo je odkrila skozi biodanzo, ki se uporablja za namen integracije človeka in je hkrati metoda osebne rasti na zelo zabaven način. Način njenega poučevanja o plesu temelji na izražanju in zavedanju lastnega telesa.

Eva Perčič

Neodvisna družbena raziskovalka na polju kreativnih industrij ter soustanoviteljica raziskovalne agencije Memo Institut in skupnosti Slovenia Coworking. Je psihologinja in magistra sociologije, ki jo zanimajo sodobne oblike ekonomije, živvljenjski cikli skupnosti, nakupovalne diete in še mnogo več.
©2012 TEDxCelje.
Fotografija Celja: Arhiv Zavod Celeia
Celje, Avtor: G. Katič
Neprofitna organizacija TED je namenjena idejam, ki so vredne širjenja. Prva 4-dnevna konferenca v Kaliforniji leta 1984 je združevala ljudi iz treh različnih področij: tehnologije, zabave in oblikovanja (Technology, Entertainment, Design), od takrat naprej pa se obseg razširjanja idej zelo hitro povečuje.

Na konferenci so sodelovala že številna znana imena: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende in bivši britanski premier Gordon Brown.
This independent TEDx event is operated under license from TED.